Se billederne fra Husholdningsforeningens konfektaften
Der blev hygget og snakket i Pias køkken
LÆR AT LAVE LÆKKER KONFEKT.
Der blevet hygget og snakket da husholdningsforeningen afholdte ”Lær at lave lækker konfekt” i Pias køkken. Vi har 10 deltagere og Ida Christensen underviste.
Koncentrationen var høj, når formene blev ”malet” med chokolade, for det skulle blive flotte og blanke stykker chokolade, og ingen helligdage måtte overses.
En enkelt helligdag, ville medføre at det lækre karamel, toblerone, marcipan, nougat eller aftereight fyld flød ud af chokoladen.
Efterfølgende blev chokoladen pyntet flot med sølv perler, hjerter, drys og hvad kreativiteten ellers kunne finde på.
Der er ingen tvivl om, at alle havde lækker fyldt chokolade med hjem. Og der vil med garanti blive serveret skøn chokolade, i de små hjem op til jul.
Opskrift på lækre karameller:
1 dåse kondenseret mælk
120 g smør
2 spsk honning
150 g rørsukker
Smelt alle ingredienserne langsomt sammen i en gryde over svag varme, indtil sukkeret er oplæst. Her skal røres konstant. Skru derefter op for varmen og bliv
ved med konstant at røre i 10-15 min., indtil karamelmassen har fået en mørkere farve. Tilsæt nu fyld efter lyst. Hæld massen ned i en firkantet form foret med bagepapir og køl ned.
Skal i køleskabet mindst 4 timer, inden man kan skære karamellerne ud.