Menu

Menu

NyhederKalenderBillum DeleøkonomiBillum FriskoleBillum InfoForeningerOvernatningUdviklingsplanErhvervFlyt til BillumKontaktBillums ældste bygningHjertesti igennem Billums skønne natur
Billum
Foto:

Syrisk inspireret madaften i husholdningsforeningen

Se de mange billeder fra en hyggelig aften

18 kvinder incl. tre syriske kvinder var mødt op til denne spændende aften i skolekøkkenet. Gyda havde sørget for alt forarbejdet med at få en aftale i stand med de syriske kvinder til indkøb af varer i den etniske butik i Varde. Den ene kvinde havde en datter med, der fungerede som tolk ,men ellers foregik det med fagter når de forklarede hvordan tingene skulle gøres.

Det var nogle spændende retter der blev tilberedt. På menuen var der KUBBA, som bestod af bulgur med fyld af hakket okse og lammekød, samt MAKLOBA der består af kylling, ris og aubergine. Dertil en salat TUBULE  der var meget meget fint skåret.

Maden smagte ufattelig godt. Der blev grinet og hygget hele aftenen igennem. En fantastisk fin aften som sluttede med at de syriske kvinder fik en buket blomster hver. Stor tak til Gyda

Det kan man da kalde forsøg på intergration.

Husholdningsforeningen fik tilmed to nye medlemmer denne herlige aften. Jow..jow

 

Se opskrifter i bunden af artiklen.

 

 

Salat:

 

Saûde á gostu:

Iceberg 

Meget persille 

Tomater 

Løg

Hakkes meget fint. 

Citronsaft

Mynte (krydderi)

Salt og olie

Blandes til en dressing som hældes over

 

Se også på youtube

 

 

 

Kubba:

Hakket oksekøb og lam

Hakket løg

Salt 

7 krydderier (pose med krydderier som købes i arabisk butik)

Svitses i en gryde. 

 

Smuttede/delte mandler

Pistacienødder 

Pinjekerner 

Ristes på pande med olie

 

Herefter blandes ovennævnte sammen i en skål. 

 

Der laves en ”dej” af:

Flad brød (kan købes i arabisk butik), som er blødgjort i vand

Meget fint bulgur, som er opblødt i vand

Salt

Løg

Køres 3 gange i gennem en kødhakker. 

 

Derefter laves nogle rør af ”dejen” på ca. 10 cm. Benyt en speciel dims til rørmaskinen, til at lave rør med.

Pas på dejen ikke bliver for tør, så knækker rørene. Lav enkelte rør og færdiggør dem, læg dem under film eller i en pose så de ikke tørre.

Lav derefter de næste. Dæk hele tiden dejen til med film, så det ikke bliver for tørt. Ellers bland mere vand i.

Rørene samles pænt i den ene ende, hav evt. vand på hånden.  Hæld fyld i rørene, og luk den anden ende pænt.

 

Derefter steges rørene i olie i en gryde til de er pæne gyldne.

 

God fornøjelse

 

Se evt. fremgangesmåden på youtube.

torsdag 19 jan 2017 - Kathrine Møller
Vist: 1929 gange