Menu

Menu

NyhederKalenderBillum FriskoleBillum InfoDeleForeningerOvernatningUdviklingsplanErhvervFlyt til BillumKontaktBillums ældste bygningHjertesti igennem Billums skønne natur
Billum
Foto:

Se billederne fra en spændende aften med vinsmagning i forsamlingshuset

28 damer var samlet til tapas og vin fra Hr. Skov

28 damer deltog i Husholdningsforeningens vinaften. Det blev en rigtig hyggelig aften med Henny Dahl,  ” den ene halvdel af Hr.Skov ” som vi var på en vinoplevelse ned gennem Europa med.

Vi startede med at smage en muscatvin ,rigtig dejlig sød vin med lidt bobler. Derefter 2 hvidvine, 2 rødvine og en lækker dessert vin til osten.

Til vinen fik vi en lækker tapas buffet fra Hr.Skov.

Henny fortalte om vinens historie ,om hvorledes kongerne kunne skåle mindst 35 gange på en aften, og derefter måtte slæbes i seng. Og om hvorledes man drak vin i stedet for vand, pga. at vandet kunne være forgiftet.

Hun fortalte også om den meget spændende produktion af snaps og delikatesser, som de laver  på fabrikken her i Billum. Om hvorledes de forsøger at samle bær, ramsløg, krydderurter fra naturen i nærområdet. Og der snakker vi altså om havtorn, ramsløg, solbær og hyben i tonsvis, som bliver håndplukket af et tysk ægtepar, der er ansat til formålet.

Rigtig spændende og hyggelig aften. 

Det var Pia Fibiger der havde stået  dette fine arrangement.

 

De forskellige vine:

Amatista moscato rosado, Valencia ,Spanien (sød)

Sauvignon Blanc Val de Loire, Frankrig (hvid)

Villa Huesgen, Riesling by the glass, Mosel Tyskland (hvid)

Les Domaine d`Albas, Chateau Saint Jaques (rød)

Garnatxa,Scala Dei, Priorat – Spanien (rød)

 

 

AE Rippstein,Kerner Spatlese, Franken ,Tyskland (dessert)

 

søndag 12 mar 2017 - nelli arnth
Vist: 1076 gange