Menu

Menu

NyhederKalenderBillum FriskoleBillum InfoForeningerOvernatningUdviklingsplanErhvervFlyt til BillumKontaktBillums ældste bygningHjertesti igennem Billums skønne natur
Billum
Foto:

Månedens gæst – Walther Bech Sørensen

PR-gruppen kan træffes under den månedlige mandagscafé i Brugskunsten. Her kan man komme og få lagt en nyhed eller en begivenhed på hjemmesiden.
Desuden er det planen vi fremover inviterer en ”Månedens gæst”, som vil blive interviewet omkring det vedkommende arbejder med.

Helt naturligt har vi i september inviteret Walther Bech Sørensen, som stiller op til det kommende byrådsvalg i Varde Kommune.

Walther stiller op for Venstre som nummer 13 på listen, men da der er sideordnet opstilling har alle kandidater lige store chancer for valg.

- Jeg mener, jeg har gode chancer for at komme ind i Byrådet, fortæller Walther. Ved sidste valg manglede Billums kandidat ganske få stemmer i at blive genvalgt, og jeg har fået mange tilkendegivelser fra folk – også uden for Venstre – som lover at stemme på mig hvis jeg stiller op.

- Jeg blev opfordret af Venstre i Janderup/Billum til at stille op, og i den forbindelse betingede jeg mig at jeg ikke bare skulle være en partisoldat. Men at der også var plads til en individualist som mig.

- Jeg har i den sidste tid delt en del sedler ud, som folk kunne udfylde med ønsker eller forslag til ”mærkesager” jeg kunne arbejde med når (eller hvis) jeg kommer i Byrådet.

For mange kan det virke lidt vattet – men Walther mener det giver ham et godt indtryk af hvad der rør sig lokalt og hvad det er vælgerne ønsker. Walther har også Janderup som ”valgkreds” og det er jo også landsbyerne generelt, der har Walthers store interesse.

Selvfølgelig har jeg mine egne mærkesager – men jeg mener det er min pligt at være borgernes mand. Jeg kæmper for nærmiljøet og jeg vil meget gerne arbejde inden for området Teknik og Miljø, men også områderne Social og Sundhed, samt Kulturen kan være interessante.

Det er vigtigt for mig at holde kontakten til borgerne og jeg forventer at holde månedlige infomøder om hvad der rør sig i forvaltningen og hvor jeg kan være behjælpelig med at skabe kontakt borger og kommune imellem. Jeg ønsker at stå til rådighed for dem der vil bruge mig.

Som gammel ildsjæl, er det også vigtigt for mig at støtte op om og hjælpe de ildsjæle der er i Billum, ja overalt i kommunen! Det er vigtigt at borgerne får JA-hatten på, og ser muligheder frem for begrænsninger.

Walther er 69 år, men stadig meget aktiv både som selvstændig i eget firma og som lokal ildsjæl i foreningslivet i Billum. Også som medlem af Udviklingsrådet for Varde Opland der dækker landsbyerne Alslev, Janderup, Billum, Orten, Tinghøj og Mejls. De seneste år har Walther fungeret som formand i Udviklingsrådet.

De fleste i Billum kender Walther som formand for Sogneforeningen. Her har han deltaget i bestyrelsesarbejdet siden 1984 og allerede i 1985 blev han valgt til formand, og han har – kun afbrudt af en kort årrække – været formand siden.

En af de store opgaver i Sogneforeningen var arbejdet op til kåringen af Billum som ”Årets Landsby” i 1999.

- Det hele startede med vi i 1996 havde ”Åben Landsby”, og målet var at der skulle sælges 25 byggegrunde inden år 2000. Allerede i 1999 var der solgt 30, så kåringen som Årets Landsby lå lige til højrebenet.

-Det var i perioden omkring opstarten af Udviklingsrådet, hvor jeg synes jeg skulle gøre en indsats her for at få det skubbet i gang – og Jakob Kristensen var en habil afløser!

Walther kom – sammen med Tove – til Billum i 1970, eller nærmere bestemt Ho Bugt Vej hvor de har boet siden. Sammen har de 6 børn og ikke mindre end 14 børnebørn, så det kommende byrådsarbejde bliver krydret med en masse fødselsdage og jubilæer.

Tømrerfirmaet på Ho Bugt Vej blev startet i 1972 – året før Walther blev udlært. Først hed firmaet Kjelst Tømrer- og Snedkerforretning, men i forbindelse med at firmaet havde en forretning i Esbjerg skiftede man navn til ”Walthers Totalmiljø”.

Til sidst må du nævne 3 mærkesager du vil arbejde for i den kommende byrådsperiode? Hertil svarer Walther uden at blinke – flere byggegrunde til Billum, en dagligvarebutik og mere erhvervsbyggeri. Emner der alle har gode muligheder for at blive realiseret.

Vi ønsker Walther en god valgkamp og held og lykke med arbejdet i det nye byråd.

Jakob Kristensen

 

Den 2. oktober kan du igen møde PR-gruppen i Brugskunsten fra kl. 19 – 21. Næste måneds gæst håber vi bliver skoleleder Gitte Møller fra Billum Friskole.

mandag 4 sep 2017 - Jakob Kristensen
Vist: 1728 gange