Menu

Menu

NyhederKalenderBillum FriskoleBillum InfoForeningerOvernatningUdviklingsplanErhvervFlyt til BillumKontaktBillums ældste bygningHjertesti igennem Billums skønne natur
Billum
Foto:

Portræt af Agnete Brinch

Billum borger, billedkunstner og foredragsholder

 Agnete er bosiddende i Billum, og som billedkunstner udstiller hun både i udlandet og forskellige steder i Danmark, blandt andet på Frederiksborg Slot. Agnete skaber billeder ud fra temaet ’Kvinder der forandrede verden’ og har i november 2017 udgivet en bog af samme navn, der viser og beskriver hendes værker. Agnete er fascineret af kvinders skæbner og historier, og gør opmærksom på, at FN’s femte verdensmål er at fremme kvinders og pigers og kvinders vilkår og rettigheder.

De kvinder, Agnete portrætterer, er både historiske og nulevende. Det er kendte kvinder, der også er modige eller har gjort noget grænseoverskridende. Som Hildegard von Bingen, der var middelalderens mest betydningsfulde kvinde, optaget af lægevidenskab, komponist og synsk. Eller Margrethe Vestager, der har været partileder og minister og som har stået op imod Google og Apple som EU-kommissær.

Agnete får inspiration til portrætterne på mange måder. Nogle får hun kendskab til gennem faglitteratur eller skønlitteratur, og andre får hun kendskab til på rejser. Kunder inspirerer også og fortæller om kvinder, der har forandret verden. Og Hildegard von Bingen fik hun kendskab til, da en bekendt drømte om hende, og fortalte om det, til Agnete.

Ideer har Agnete masser af – og som selvstændig kan de hurtigt føres ud i livet. Ud over at male portrætter, holder Agnete foredrag og underviser, og hun skal blandt andet holde oplæg på en konference, hvor også Ritt Bjerregaard og Anne Linnet deltager.

Følg med i Agnetes arbejder og kommende udstillinger på www.agnetebrinch.dk.

Agnete og to af redaktørerne fra PR-Gruppen, der træffes i BrugsKunsten den første mandag i måneden. De lægger gerne din historie på Billum.dk, send en mail til redaktion@billum.dk eller mød dem i BrugsKunsten.

 

onsdag 28 feb 2018 - Astrid Thorin
Vist: 4011 gange