Menu

Menu

NyhederKalenderBillum FriskoleBillum InfoDeleForeningerOvernatningUdviklingsplanErhvervFlyt til BillumKontaktBillums ældste bygningHjertesti igennem Billums skønne natur
Billum
Foto:

De frivillige løfter Billums udvikling

Portræt af formand for Billum Sogneforening, Jørgen Hansen

Jørgen blev valgt som formand for Billum Sogneforening, da bestyrelsen konstituerede sig d. 8. marts i år.

Billum er inde i en meget positiv udvikling, hvor vi har fået Billum Friskole, og nu også en fribørnehave. Inden længe er Rema1000 også en realitet, og der er endnu flere der har lyst til at etablere sig på området. Jørgen vil arbejde for at den positive udvikling i byen fortsætter. Sogneforeningen er meget optaget af bosætning i øjeblikket. Der arbejdes med at udstykke 18 nye byggegrunde – Øparken. Der er en privat investor der gerne vil gå ind i udstykningen, hvis de rigtige økonomiske forudsætninger er tilstede. Som udgangspunkt har Varde Kommune meldt ud, at der ikke medfølger kommunale midler til udstykningen, men ProVarde er på banen i den forbindelse, for at få kommunen til at ændre holdning.

Det er også vigtigt for Jørgen at vores by ser ordentlig og ren og pæn ud, så den er indbydende, både for dem der bor her og for dem der kører igennem, så de får et godt indtryk af byen. Det er rart at der er frivillige der samler affald, de får sjældent tak for det, for der er ingen der ved, at de gør det. Der er også ’Torvetøserne’ der holder torvet pænt, og dem der passer de grønne områder.

Der er mange frivillige kræfter der hjælper til, og så kan vi klare og løfte rigtig mange ting. Hvis de ikke er der, så vil mange ting blive svære. Sogneforeningen vil gerne opfordre alle til at melde sig, hvis man har lyst til at være med – der er mange der har en frygt for at foreningsarbejde er krævende, tager tid eller er svært. Og selvfølgelig tager det tid, men det er også en prioritering hvad man vælger, men mange tænker ikke på at det også er rigtig givtigt, fordi man sætter sit aftryk på tingene og får medbestemmelse. Og så møder man mange mennesker gennem foreningsarbejdet. Så kontakt endelig Jørgen, hvis du har lyst til at være med.

Jørgen sidder også i repræsentantskabet for ProVarde, som er en erhvervsorganisation i Varde Kommune, som skal fremme erhvervslivet og turismen. Han er bestyrelsesmedlem for Billum Erhvervs- og EjendomsInvest og sidder i Styregruppen for Varde Å-dal, som repræsentant for Ho Bugt. Han arbejder som pedel på Blåvandshuk Skole og har desuden butikken Hobbydyrenes Foderstof.

Jørgen er gift med Gitte Møller, og sammen har de Lærke på 21 år, der er under uddannelse til Keramisk Designer, Anne der bliver student denne sommer og Søren, der går i 9. klasse på Dejbjerglund Efterskole.

 

Kontakt Jørgen, hvis du vil være med.

Jørgen Hansen
Jørgen Hansen

Formand
Info@hobbydyrenesfoderstof.dk
2144 2442
Medlem af:
Billum Sogneforening

 

tirsdag 12 jun 2018 - Astrid Thorin
Vist: 1520 gange