Menu

Menu

NyhederKalenderBillum FriskoleBillum InfoDeleForeningerOvernatningUdviklingsplanErhvervFlyt til BillumKontaktBillums ældste bygningHjertesti igennem Billums skønne natur
Billum
Foto:

Mød BIF's nye formand

Portrætter fra Billum

Til daglig er Lone Hansen travlt beskæftiget i gårdbutikken på Enghavegård, som hun og manden Martin købte i efteråret 2016 og overtog i 2017. Her producerer Martin ost og Lone passer gårdbutik og frilandsgrisene, der bor på markerne omkring gården. Parret, der har tre børn, flyttede til Billum i 1999, da de begge var 23 år. Det var lidt tilfældigt at det blev Billum. De ville gerne købe et nedlagt landbrug, men da de en dag cyklede forbi Billum, hvor der var storparreceller til salg, slog de til og valgte at bygge et helt nyt hus. Nu er de så igen i fuld gang med at bygge nyt stuehus på gården på Ho Bugt Vej og samtidig har de gang i utallige andre projekter.

En af Billums Ildsjæle

Når Lone ikke lige passer grise og gårdbutik, så er hun fuld beskæftiget med at holde gang i hjulene i Billum. Hun er nemlig en af Billums ildsjæle og har blandt andet siddet i gymnastikudvalget i Billum Idrætsforening (BIF) i en række år. I foråret blev hun så valgt som formand for BIF og herudover er hun med i Billum Forsamlingshus bestyrelse. Noget af det hun sætter allermest pris på ved at bo i Billum er den fantastiske Billum Gejst. Her er et godt fællesskab og det gode ved Billum er at man selv kan være med til at sætte sit præg på Billum, hvis man har lyst. Der bor rigtig mange dygtige, og meget forskellige mennesker i Billum, og hvis man gir noget af sig selv, så får man også meget igen.

 BIF’s nye formand

Til spørgsmålet om, hvorfor hun valgte at træde til som BIF’s nye formand efter at den tidligere formand Maibritt Haubro stoppede, siger hun at det hovedsageligt er for at kæmpe for at man fortsat kan dyrke idræt i Billum. Der er sket en ændring i, hvordan både børn og voksne dyrker motion i dag. Mange vælger de lokale idrætsforeninger fra fordi det f.eks. kan være svært at få det til at passe ind i en travl hverdag at skulle gå på et fast hold. Fitness og motionscentre har kronede dage. Derfor er det vigtigt for hende at der sker noget nyt i BIF. Et af de nye tiltag er floorball, som startede op for voksne sidste år. I år er der så også oprettet et hold for børn, hvilket er blevet en ret stor succes. Der er ca.18 på holdet, som er for børn fra 2-8 kl. Lone vil rigtig gerne arbejde for at, der bliver et tættere samarbejde mellem den nyligt oprettede Billum Friskole og Billum Idrætsforening, for uden en skole er der ikke grundlag for en idrætsforening. Af andre mulige tiltag nævner hun friluftsliv for børn, som et supplement til de indendørs aktiviteter.

På fredag afholder gymnastikudvalget for tredje gang Store Springdag i Billum Hallen, hvor alle Billums børn er inviteret til en sjov aften med spring og gymnastik, og efterfølgende overnatning i Hallen. Ja, der er nok at se til for BIF’s nye formand.

torsdag 1 nov 2018 - Stina Troldtoft
Vist: 1389 gange